Zoekt u een tussenschoolse opvang?

  Zoekt u een tussenschoolse opvang?

  Zoekt u een tussenschoolse opvang? Dan bent u bij Kinderstralen aan het goede adres. Het bedrijf is gespecialiseerd in de tussenschoolse opvang van kinderen op basisscholen. Het bedrijf organiseert dagelijks in acht provincies voor 15.000 kinderen het overblijven. Dit doet het bedrijf met plezier en de overblijfmedewerkers zorgen er dagelijks voor dat kinderen zich kunnen ontspannen in de lunchpauze en kunnen opladen om met frisse energie aan deel twee van de schooldag te beginnen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de tussenschoolse opvang in twee soorten:

  • Traditionele overblijf: hierbij gaan sommige kinderen naar huis en blijven anderen op school voor opvang
  • Tussenschoolse opvang bij reguliere schooltijden
  • Pauzeopvang bij continurooster
  • Pauzeopvang bij gelijke-dagenmodel

  Tussenschoolse opvang

  Het bedrijf verzorgt dus ook de tussenschoolse opvang. Voor vele kinderen het overblijven in het begin erg spannend of zelfs vervelend. Door de manier waarop Kinderstralen werkt voelt het kind zich thuis bij de tussenschoolse opvang, het wordt een moment van ontspanning. Het is belangrijk dat het kind zich kan opladen voor het tweede deel van de schooldag. Een tussenschoolse opvang is voor veel ouders een noodzakelijke oplossing. Het gaat vaak om ouders die werken of omdat het ophalen en wegbrengen als lastig wordt ervaren. De tussenschoolse opvang wordt op een fijne manier ingericht waarbij het kind centraal staat en ook kan genieten van het vrije moment. 

  Het kan voorkomen dat er op een school niet gewerkt wordt met een continurooster, dan hebben ouders in de middag een moment waarbij twee keuzes ontstaan:

  • Het kind naar huis laten komen voor het middageten en vervolgens weer naar school sturen voor het tweede dag deel.
  • Het kind naar een tussenschoolse opvang laten gaan in de middag

  De tussenschoolse opvang is een benaming voor het laten overblijven van kinderen op school. De tussenschoolse opvang is er om een rust moment te bieden en er moet voldoende aandacht besteed worden aan de unieke eigenschappen van het kind. Dit zorgt ervoor dat het kind zich echt kan ontspannen tijdens de tussenschoolse opvang.

  Het bedrijf

  Kinderstralen verzorgt dagelijks voor 15.000 kinderen op basisscholen in acht provincies, de tussenschoolse opvang. Tijdens de tussenschoolse opvang zorgen de overblijfmedewerkers voor een welkom gevoel en een veilige sfeer tijdens de opvang, zo kunnen de ouders het kind met een gerust hart laten overblijven. Daarnaast begeleiden de medewerkers de groep met plezier. Er zijn veel scholen die ervoor kiezen om de tussenschoolse opvang uit te besteden. Kinderstralen zorgt er bij de tussenschoolse opvang voor dat:

  • Kinderen zich welkom en veilig voelen
  • De ouders de kinderen met een gerust hart kunnen laten overblijven
  • Scholen de zorg met een goed gevoel kunnen verlaten aan de professionele partner voor de tussenschoolse opvang
  • Overblijfmedewerkers die met plezier en goede ondersteuning begeleiding geven aan de overblijfgroep

  Zo is lunchen op school een waardevol onderdeel van de schooldag, het is niet zo maar een pauze die overbrugt moet worden. Het is belangrijk om het kind centraal te stellen en aan te sluiten op zijn of haar belevingswereld en ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat het kind zich thuis voelt en kan ontspannen. Het moet als een warm nest aanvoelen voor de kinderen.