Robotlassen bij Luma Hengelo

  Robotlassen bij Luma Hengelo

  Als u op zoek bent naar een goed en professioneel bedrijf om uw producten te laten lassen doormiddel van een robot, dan bent u bij Lima Hengelo aan het juiste adres. Luma Hengelo is helemaal thuis in de branche, ze kunnen u dus ook heel goed advies geven over het robotlassen. Ze kunnen u bijstaan in het bedenken van hoe een product het beste gelast kan worden. Daarnaast zijn ze enorm ervaren in het robotlassen en hebben ze vele experts die er werken, dit zorgt ervoor dat ze uitmuntende kwaliteit kunnen leveren. Hiernaast weten ze deze professionaliteit en expertise te combineren met uitstekende service. U zult dus altijd weggaan als een tevreden klant. Omdat robotlassen erg betrouwbaar is kunnen ze ook altijd een korte doorlooptijd garanderen, maar ook kunnen ze met robotlassen altijd hoogstaande kwaliteit leveren. De programmeurs die werken bij Luma Hengelo hebben stuk voor stuk veel ervaring met robotlassen en kunnen er dus zo voor zorgen dat uw lasopdracht met de uiterste precisie en expertise uitgevoerd wordt. Ook is er een breed aanbod voor mogelijkheden, zo kunnen ze zowel staal als aluminium en roestvrijstaal lassen. Maar daarnaast worden de mogelijkheden altijd op persoonlijke basis met u besproken, alles gaat in overleg met Luma Hengelo en ze zullen altijd proberen een extra stap voor u te zetten om u zo goed mogelijk te helpen. Zolang het kan proberen ze altijd hun klanten zo veel mogelijk tegemoet te komen.

  De voordelen van robotlassen

  Door de enorme groei en ontwikkeling van robotlassen van de afgelopen jaren is het steeds voordeliger om producten te laten robotlassen in vergelijking met menselijke lassers inhuren. Doordat deze technieken steeds goedkoper worden is het voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk om robots aan te schaffen. Als u hierover twijfelt, of als u twijfelt om een bedrijf zoals Luma Hengelo in te huren om uw producten te laten lassen dan kunt u hieronder de voordelen lezen die u misschien overtuigen om het inderdaad te laten doen. Een eerste voordeel van robotlassen is dat een robot veel sneller kan lassen dan een lasser. Omdat robots veel snellere bewegingen kunnen maken kunnen ze veel sneller lassen. Daarnaast is de kwaliteit bij robotlassen vaak hoger dan als mensen het lassen en kan deze hoge kwaliteit op een constant niveau worden vastgehouden. Mensen kunnen bijvoorbeeld hun dag niet hebben of enorm moe zijn, daarom lassen ze de ene keer beter dan de andere lasser, hoe professioneel ze ook zijn. Daarnaast maken mensen hoe dan ook soms fouten omdat ze hun aandacht er even niet bij hebben, dus is onoverkomelijk bij mensen. Maar robots hebben dit niet, ze werken altijd op dezelfde manier en kunnen dus een constante hoge kwaliteit afleveren. Hiernaast kunt u kiezen wat voor lasparameters u belangrijk vindt op een gegeven moment. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een robot iets sneller te laten werken en dan iets minder precies te werken, of u kunt een robot iets langzamer laten werken en het werk veel preciezer te laten doen wat ervoor zorgt dat de kwaliteit veel beter wordt. Bij mensen kunt u dit soort dingen wel aangeven, maar een robot is hierin veel betrouwbaarder. U kunt gewoon precies instellen hoe u het robotlassen wil laten gebeuren. Daarnaast bespaart u veel kosten op personeel. U hoeft namelijk geen mensen in te huren die voor u lassen, het enige dat u nodig heeft is een programmeur die de programma’s installeert en ze af en toe voor u bijwerkt. Het bedienen van de robots is zelf gemakkelijk te doen. Ook zijn robots veel betrouwbaarder wat ziekte. Bij mensen kan de lasser ziek zijn of ontslag nemen, bij een robot weet u gewoon waar u aan toe bent. Er zijn echter ook enkele nadelen. Ten eerste zijn de robots enorm door, dus het is een hele grote begin investering. Daarnaast is de vrijheid beperkt, een robot kan enkel lassen wat binnen zijn bereik is. Mensen kunnen gewoon rondlopen en zich in allemaal hoeken en bochten wringen, een robot kan alleen waar hij bij kan en niet verder dan dat. Ook worden er veel hogere eisen gesteld aan de mal die een robot maakt vergeleken met de mal van mensen.

  Wie is Luma Hengelo

  Luma Hengelo is in 1982 opgericht in Hengelo. Het is een plaatwerk en constructie bedrijf en is dus werkzaam in de metaalindustrie. Door de jaren heen hebben ze een groei doorgemaakt en er werken nu al meer dan 20 werknemers. Sinds de grotere globaliseren zijn ze ook steeds meer internationaal gaan werken, hierdoor kunt u over de hele wereld werk van ze vinden. Omdat de metaalindustrie heel erg divers is zijn er allemaal verschillende dingen die ze doen. Zo doen ze dingen voor landbouwbedrijven en andere machine bedrijven, maar ook voor de interieur branche hebben ze opdrachten. Doordat ze een erg diverse werknemerspool hebben en vele jaren ervaring zijn ze betrouwbaar en ervaren in al deze branches. Robotlassen is echter alleen maar een van de dingen die ze doen. Enkele andere diensten die ze verlenen zijn:

  • laseren
  • plaatwerk
  • constructie
  • poedercoaten
  • ponsen
  • draaien
  • frezen

  Als u geïnteresseerd bent in het laten robotlassen van uw producten kunt u dus fantastisch terecht bij Luma Hengelo. U kunt hiervoor contact met ze opnemen via de email of u kunt bellen. Als u liever persoonlijk contact heeft dan kunt u ook eens langsgaan op hun vestiging, dit is op de binnenhavenstraat in Hengelo.