Payroll constructie

  Payroll constructie

  Payroll constructieDe keuze voor een payroll constructie is voor veel bedrijven nog nieuw. Hoewel deze werkwijze in veel situaties erg gunstig is, is het voor te stellen dat veel organisaties zich er ook in willen verdiepen. Zo wordt vaak gedacht dat payrolling uitbesteden hoge kosten met zich mee brengt. Dat hoeft niet zo te zijn, maar dat ligt er ook aan waarvoor dit wordt ingesteld. Er zitten juist ook voordelen aan en deze worden belicht op de website van NL Payroll. Dit is een organisatie dat expert is op dit gebied en al veel organisaties de payrolling op zich heeft genomen. Naast dat zij deskundigen zijn in het opstellen en uitvoeren van de payroll constructie, is het bij hen ook goedkoop om dit uit te laten voeren. Tegen de scherpste prijzen bieden zij een mogelijkheid om de salarisuitbetalingen voor u waar te nemen, zonder dat u mensen hoeft aan te nemen. Een andere reden voor de twijfel is het samenwerken met een nog onbekende partij. U heeft geen enkel zicht op de uitbetaling, maar daarentegen ligt de verantwoordelijkheid ook niet bij u. Dat ligt bij NL Payroll. Dankzij de payroll constructie heeft u meer middelen over om het personeel op een andere manier bij te staan. Een werkwijze die zowel voor u als de medewerker gunstig kan uitpakken.

  Wanneer kiest u voor een payroll constructie?

  In welke situaties kiezen bedrijven voor een payroll constructie zal je denken? Een ander voordeel is dat u als organisatie in staat bent personeel aan te nemen, zonder ze op de eigen payroll te zetten. Mocht het om een of andere reden niet mogelijk zijn om een groep mensen op korte termijn aan te nemen en uit te betalen, dan is het uitbesteden aan een payroll bedrijf een andere optie. Het payrollbedrijf is dan de juridische werkgever van de medewerkers. Daar komen ze dan ook op de loonlijst en het payrollbedrijf neemt alles over wat betreft de administratieve, financiële en juridische zaken. Ook met betrekking tot de risico’s voor het werkgeversschap. Het lijkt op een uitzendbureau, maar er zijn wel verschillen. Zo kunt u als werkgever bepalen of de medewerker het salaris verdient volgens de cao van de organisatie. Verder liggen er andere verantwoordelijkheden nog steeds bij u als organisatie. Waar een medewerker in dienst is en blijft van een uitzendbureau, geldt dat niet bij een payroll constructie. De verantwoordelijkheid wat betreft functionersingsgesprekken en beoordelingsgesprekken ligt nog steeds bij u als werkgever. Ook beslist u of het contract van de medewerker wel of niet wordt verlengd. Het gaat bij een payroll constructies dus voornamelijk over de administratie en niet het functioneren zelf.     

  Welke taken liggen bij het payrollbedrijf?

  Op de website nlpayroll.nl heeft NL Payroll uitgelegd wat een payroll constructie precies inhoudt. Zo hebben zij de onderstaande taken op een rij gezet. Dit zijn taken die zij op zich nemen als uw bedrijf kiest voor een payroll constructie met NL Payroll:

  • Het correct op tijd uitbetalen van lonen
  • Arbeidscontracten en loonadministratie
  • Loonstrookjes
  • Administratie van ziek- en betermeldingen
  • Registratie van gewerkte uren
  • Levering van vakantiegeld
  • Betaling van loonheffingen en sociale premies

  Allemaal zaken waren medewerkers terecht op rekenen. Salarisadministratie is een essentieel onderdeel voor een bedrijf. Als dit niet goed is verzorgd, dan kan dat veel ontevredenheid veroorzaken bij medewerkers. Om dit te voorkomen en voor te zijn, kunt u contact opnemen met NL Payroll voor een samenwerking. Zij leggen u graag uit hoe u hier als bedrijf de voordelen van gaat ervaren. Alle informatie over de werkwijze en de kosten van payroll constructie via NL Payroll wordt aan u uitgelegd tijdens een kennismakingsgesprek.