Meubels op maat voor de perfecte afronding

  Meubels op maat voor de perfecte afronding

  Acht jaar geleden hebben we een huis gekocht op het platteland. Toen we het huis kochten, was het eigenlijk geen huis te noemen. Het was een boerderij waarbij de koeien ‘op de deel’ stonden, oftewel een stal in de boerderij zelf. Er was geen douche, er was matige verlichting en overal in huis was duidelijk te zien dat er zuinig geleefd werd. Geen probleem natuurlijk, maar je krabt je wel een paar keer achter de oren voordat je begint aan een project met deze omvang. Je weet immers letterlijk nooit wat er achter een muur of onder een vloer zit. Toch begonnen we vol goede moed. We konden de boerderij voor een leuk bedrag kopen en dat betekende direct dat er budget was voor grote aanpassingen. We besloten alles in landelijke stijl op te zetten, met veel gebruik van natuurlijke materialen die we duidelijk in het zicht hebben gehouden. De rustieke uitstraling was sterk en toen we wilden meubileren, kwamen we erachter dat dit ook zorgde voor uitdagingen. Want zomaar meubels plaatsen was natuurlijk geen optie. Dat zou afdoen aan de stijl van het huis en dat was wel het laatste dat we wilden.

  Daarom: meubels op maat laten maken

  We kozen voor een unieke oplossing. We hebben onze meubels op maat laten maken waarbij we zelf de materialen, kleur en uitstraling gekozen hebben. De meubels op maat laten maken kostte uiteraard wel iets meer, maar dat was geen probleem. We wilden vooral dat alle inspanningen zouden leiden tot een geweldig resultaat op elk vlak. De meubels op maat laten maken was overigens een stuk makkelijker dan we dachten. JPS had namelijk precies wat we nodig hadden en op de website (jps-meubels.nl) zagen we direct dat deze aanbieder in staat zou zijn om exact te leveren wat wij wilden:

  • Rustieke meubels;
  • Meubels op maat;
  • Meubels van uiteenlopende materialen.

  De meubels op maat hadden nog een groot voordeel. Omdat we de indeling op een unieke manier vormgegeven hadden, waren er veel ruimtes met afmetingen die lang niet standaard waren. Dat betekent direct dat het combineren met standaardmeubels best lastig wordt, omdat de afwijkende maten ervoor zorgen dat alles net niet past – of dat er juist veel ruimte overblijft. De meubels op maat waren een uitgelezen kans en hebben ons huis echt helemaal een thuis gemaakt, precies op de manier die bij ons past.

  Creativiteit op de loop laten

  Het aanpassen van de boerderij en het kiezen voor meubels op maat was mogelijk omdat we budget overhielden na aankoop van de boerderij. Op die momenten kun je echt helemaal losgaan. Je kunt alles proberen wat in je opkomt, je kunt materialen en kleuren gebruiken als experiment en bekijken wat het best past. Meubels op maat passen hierbij omdat zij uiteindelijk in de experimentele omgeving moeten passen. Kies je voor meubels op maat, dan hoef je niet van tevoren al rekening te houden met wat er precies gedaan moet worden om bepaalde stukken te laten passen. Zo hebben we kasten laten maken die precies onder de trap passen en is de keukentafel een massieve tafel geworden van twee meter bij twee meter. Wil je zelf de grenzen van je creativiteit opzoeken? Let er dan op dat de functionaliteit niet te lijden moet hebben. Uiteindelijk gaat het wel om het vormgeven van een woning waarin mensen ook daadwerkelijk moeten wonen. Kun je functionaliteit en creativiteit combineren, dan ben je op het juiste spoor en kun je geweldige dingen mogelijk maken, zeker wanneer je een leuk budget hebt.

  Lees meer…