Linkbuilding

  Linkbuilding

  Ieder zichzelf respecterend bedrijf beschikt tegenwoordig over een eigen website. Het is immers in deze huidige tijd erg belangrijk om over een dergelijk digitaal visitekaartje te beschikken. Maar het hebben van een site alleen is niet belangrijk, het is ook belangrijk om goed gevonden te worden. Daarbij kan linkbuilding u helpen, dit kan ervoor zorgen dat uw webpagina hoger komt te staan in de resultaten van zoekmachines. Natuurlijk zijn er nog meer zaken die hierbij van belang kunnen zijn, zoals zoekmachineoptimalisatie en het is altijd verstandig om meerdere strategieën tegelijkertijd in te zetten om uw positie in bijvoorbeeld Google te verbeteren. Feit is wel dat linkbuilding een erg belangrijke component hiervan uitmaakt en dat deze component ook van steeds groter belang wordt. Het is dus zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, als u dat nog niet doet. Daarvoor is het wel belangrijk om te weten wat linkbuilding nu precies is, wat het inhoudt. Het gaat hierbij om het ervoor zorgen dat er links naar uw website komen te staan op andere websites. Dit worden ook wel backlinks genoemd. Hoe meer backlinks u hebt en hoe hoger de kwaliteit is van de pagina’s waarop u vermeld wordt, hoe hoger uw positie in zoekmachines wordt. Waarom is dit nu zo belangrijk en waarom zou u dus linkbuilding toe moeten passen? Eigenlijk spreekt dit erg voor zich als u nagaat hoe u zelf te werk gaat als u op zoek bent naar iets op internet. Zoekt u bijvoorbeeld een schilder bij u in de buurt, dan zoekt u in een zoekmachine op schilder en uw woonplaats. Vervolgens geeft de zoeksite u een hele serie resultaten. De kans is zeer groot dat u alleen op de eerste paar links klikt die u te zien krijgt, het is immers bijna niet te doen om daadwerkelijk alle resultaten te bekijken. Dit is wat de meeste mensen doen, ze bekijken alleen de eerste zoekresultaten. Als u via internet nieuwe klanten binnen wilt halen, is het dan ook belangrijk dat u hoog in de zoekresultaten komt te staan. Dat maakt het ook zo belangrijk om in te zetten op zaken als linkbuilding.

  Verschillende manieren van linkbuilding

  Er zijn verschillende manieren waarop u de linkbuilding aan kunt pakken, u kunt bijvoorbeeld:

  • uw site aanmelden op de voor u relevante webgidsen
  • bloggers artikelen over uw bedrijf laten schrijven
  • op videowebsites als YouTube promotiefilmpjes plaatsen
  • artikelen en persberichten schrijven waarbij er naar uw onderneming verwezen wordt
  • reageren op blogs, waarbij u een link naar uw site opneemt
  • gebruik maken van linkruil, waarbij u links uitruilt met andere bedrijven

  U ziet, er zijn veel verschillende vormen van linkbuilding en dit zijn nog lang niet alle manieren waarop u de linkbuilding aan kunt pakken. Er zijn nog veel meer vormen te vinden, zoals gebruik maken van sites voor social bookmarking of sites voor het delen van documenten gebruiken. Maar het spreekt voor zich dat niet iedere manier even effectief is. Sterker nog, sommige manieren worden door zoekmachines zelfs opgepikt als onterechte manier van verkrijgen van extra backlinks. Zij zien het dan als spam. Hebben zij dit eenmaal geconstateerd, dan kunnen ze u lager gaan plaatsen of, in ernstige gevallen, zelfs verwijderen uit hun lijsten met zoekresultaten. Dat is uiteraard precies het tegenovergestelde van wat u nu met de linkbuilding wilde bereiken en hier zit u natuurlijk helemaal niet op te wachten. Het is daarom belangrijk dat u het proces van linkbuilding op een goede manier aanpakt, zodat het ook daadwerkelijk een gunstig effect heeft op uw ranking. Weet u niet wat de beste manier is, dan is het haast beter om hier maar helemaal niet mee aan de slag te gaan. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een specialistisch bedrijf hiervoor in te schakelen, zodat u zeker weet dat het wel op een goede manier gebeurt.

  Welk bedrijf?

  Er zijn steeds meer bedrijven die u kunnen helpen bij uw linkbuilding. Maar welke is nu de beste op dit gebied? Het is aan te raden om voor een onderneming te kiezen waarbij u niet alleen maar terecht kunt voor linkbuilding, maar die ook meteen andere zaken voor u kunnen regelen die betrekking hebben op uw website. U kunt dan denken aan webdesign en vormgeving. Dan hoeft u maar één bedrijf in te schakelen voor al uw internetzaken en dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Een goede keus op dit gebied is Middle Road. Zij hebben al een ruime ervaring opgedaan met linkbuilding en zij weten dan ook precies wat er wel werkt en wat niet. U kunt er dan ook zeker van zijn dat als u gebruikt maakt van hun diensten, dat u resultaat kunt verwachten en dat uw website zal stijgen in de zoekresultaten van de verschillende zoekmachines. Bovendien zijn zij niet alleen goed in linkbuilding, maar zijn zij ook zeer goed in staat om de identiteit van een bedrijf of merk te vertalen naar opvallende, aantrekkelijke en functionele internetoplossingen. Zij denken hierbij niet alleen maar aan de eisen die u bijvoorbeeld stelt, maar ook aan het gemak van de gebruikers van de site. Dit laatste is immers uiteindelijk bepalend voor het succes van bijvoorbeeld de vormgeving. Voor al uw internetoplossingen bent u bij Middle Road dus absoluut aan het juiste adres. Of u nu wilt in gaan zetten op linkbuilding of dat u nieuw webdesign of nieuwe vormgeving nodig hebt.