Je kind leren fietsen op een kinderfiets

  Je kind leren fietsen op een kinderfiets

  Fietsen is echt iets Hollands. Veel ouders leren het hun kind daarom ook zo jong mogelijk aan. Maar hoe leer je een kind het beste stap voor stap fietsen? Op welke leeftijd kun je hier het beste mee beginnen? Het is het makkelijkst om je kind te leren fietsen met behulp van een loopfiets. Hier kun je al mee beginnen als je kind nog maar twee jaar oud is. Zo krijgt je kind alvast een motorische voorsprong en leert hij of zij het evenwicht al snel bewaren. De volgende stap is een echte kinderfiets met zijwieltjes. Rond de 5 jaar hebben de meeste kinderen genoeg motorische vaardigheden om zelfstandig te kunnen fietsen. Een kinderfiets is een ideaal cadeau. Je kind krijgt op deze manier meer zelfstandigheid. Ze kunnen op een gegeven moment samen met vriendjes naar school fietsen als het te ver is om te lopen. Ook vinden veel kinderen het leuk om samen met papa of mama een blokje om te fietsen. Zo krijgen ze zonder dat ze het zelf doorhebben voldoende beweging en bouwen ze een goede conditie op. Een kinderfiets is dus niet alleen een leuk cadeau om te geven, maar ook gezond! Hieronder lees je een aantal tips om je kind zo jong mogelijk op de fiets te krijgen en waar je op moet letten als je een kinderfiets wilt kopen.

  Op een kinderfiets moet je het leren!

  Veel ouders vragen zich af wat de ideale leeftijd is een kind te leren fietsen. Dit verschilt echter per kind. Het belangrijkste is namelijk niet of je kind oud genoeg is om het te leren, maar of hij of zij het wil. Als je zelf een fiets hebt en je kind regelmatig mee achterop de stad inneemt, is de kans groot dat ze het zelf ook willen leren om ‘net als papa of mama te zijn’. Een goed voorbeeld geven helpt dus. Kinderfietsen zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste ouders kopen eerst een loopfiets (voor kinderen rond de 2 of 3 jaar) of een kinderfiets met zijwielen (3-4 jaar). Zo leren ze alvast balanceren, zonder dat er veel mis kan gaan. Als je kind genoeg zelfvertrouwen heeft en er motorisch ook klaar voor is, is het tijd voor een echte kinderfiets. Het allerbelangrijkste voor de aanschaf van een kinderfiets is om deze in de goede maat te kopen. Op de groei kopen is geen goed idee. Als je kind niet goed bij de trappers kan, zal de lol er voor hem of haar snel vanaf zijn. Het kind kan dan niet goed afzetten en zal snel moe zijn of zelfs het evenwicht verliezen. Koop de fiets dus altijd voor op dit moment. Let er echter wel op dat het stuur en zadel versteld kunnen worden. Dit is namelijk niet altijd het geval. Ook is het belangrijk je niet te laten verleiden door de hippe accessoires die soms op de fiets zitten. Sommige fietsen zien er fantastisch uit, maar zijn van slechte kwaliteit en daardoor gevaarlijk. Koop dus altijd een fiets van een goed merk. De versieringen kun je eventueel ook los kopen. Het kan zelfs leuk zijn voor je kind om een simpele fiets te kopen en hem of haar dan zelf de stickers voor de kinderfiets te laten uitzoeken en er op te plakken. Laat je dus niet omkopen door mandjes, tassen of versiering in felle kleuren, maar kijk in eerste instantie naar het merk. Een tweedehands fiets is ook een optie, maar het is aan te raden om deze volledig te laten nakijken voordat je het aan je kind geeft. Denk hierbij vooral aan de verlichting en remmen, maar het is ook een goed idee om na te gaan of het frame niet verroest is. Dit kan betekenen dat de fiets vaak buiten heeft gestaan. Roest kan een indicatie zijn voor meer problemen. Ook is het belangrijk om na te gaan of de kinderfiets geen slag in het wiel heeft en of de spaken goed vastzitten. Mocht de fiets niet op alle punten in orde zijn, laat deze dan repareren door de fietsenmaker. Veiligheid gaat voor alles!

  Een fiets als ideaal verjaardagscadeau

  Als je op zoek bent naar een leuk en nuttig verjaardagscadeau voor je kind, ben je bij Cars4Kids aan het goede adres. Je kunt in de winkel in Doetinchem langsgaan of de fiets op internet uitzoeken via www.cars4kids.nl/kinderfiets. Voor de kleinsten vind je bij Cars4Kids al een nieuwe kinderfiets voor minder dan 100 euro voor zowel jongens als meisjes. Ook als je kind nog niet toe is aan een kinderfiets, kun je hier terecht voor bijvoorbeeld een loopfiets, loopauto of driewieler. Ook hebben ze een ruim aanbod aan fietshelmen voor kinderen vanaf 3 jaar in leuke designs. Cars4Kids onderscheidt zich van de concurrentie op de volgende vlakken:

  • een groot assortiment in verschillende soorten elektrisch buitenspeelgoed en kinderfietsen in alle soorten en maten
  • snelle levering doordat ze alles rechtstreeks bij de fabrikant inkopen. Er zitten dus geen tussenleveranciers in de levering van je aankoop
  • goede maat garantie. Als de kinderfiets een maat te groot of te klein blijkt te zijn, kun je deze zonder probleem binnen een maand na aankoop omruilen zonder bijkomende kosten
  • betrouwbaar; Cars4Kids heeft een webshop keurmerk, dus het is veilig om via de webwinkel je bestelling te plaatsen

  Leer je kind dus fietsen met een leuke kinderfiets van Cars4Kids!