Een gastouder worden?

  Een gastouder worden?

  Wil je een gastouder worden? Dat kan al heel gemakkelijk als je in het bezit bent van de juiste papieren en het leuk vindt om met kinderen te werken. Snoesje Gastouderbureau is dé tussenpersoon tussen gastouder en gezinnen.

  Gastouder worden

  Als gastouder werk je met kinderen tussen de 0 en 13 jaar waardoor je een belangrijke bijdrage levert aan de opvoeding van een kind. Gastouder worden vereist dus wel de nodige verantwoordelijkheid. Wanneer je gastouder gaat worden kun voor twee verschillende opties kiezen, namelijk:

  • Gastouder aan huis
  • Gastouder met eigen opvang

  Gastouder aan huis

  Je kunt ervoor kiezen om gastouder aan huis te worden. Hierbij kom je dus bij gezinnen thuis om op te passen. De gastouderopvang vind dus niet bij jezelf thuis plaats maar bij het gezin. Een groot voordeel van een gastouder worden aan huis is dat de kinderen zich al veilig en op hun gemak voelen. Daarnaast hebben zij thuis een vertrouwd ritme wat dus als gastouder erg makkelijk over te nemen is. Tevens scheelt het de ouders weer een ritje naar de opvang om ze te brengen en op te halen. 

  Gastouder met eigen opvang

  Kies je er toch liever voor om een opvang thuis te beginnen? Zodat je meerdere kinderen onder je hoede kan nemen? Dat is ook zeker een optie. Wel controleert Snoesje Gastouderbureau of het een geschikte locatie is met genoeg ruimte binnen als buiten. Daarnaast is het belangrijk dat er een rookvrije omgeving is en dat op de locatie voldoende rookmelders hangen. 

  Salaris van een gastouder

  Als gastouder wordt je niet slapend rijk. Wel kun je een goed salaris krijgen, dit hangt ook af van het aantal kinderen en het aantal uren per week. Wij van Snoesje Gastouderbureau raden een uurtarief van €5,- aan. Uiteraard kan elke gastouder het eigen tarief bepalen. Hoe betere kwalificaties je hebt en hoe beter de opvanglocatie is hoe hoger het tarief kan zijn. Uiteindelijk ligt het aan de belastingtechnische constructie hoeveel geld je er aan over houdt. Wij als gastouderbureau bieden alle gastouders de keuze uit aantrekkelijke financiële regelingen. 

  Vereisten van een gastouder

  Niet iedereen kan zomaar een gastouder worden. Hier heb je een aantal diploma’s of papieren voor nodig. De meeste gastouders bij Snoesje Gastouderbureausnoesje.nl zijn in het bezit van mbo/hbo diploma met een pedagogische achtergrond. Daarnaast is het belangrijk om een aantal aanvullende certificaten te hebben, zoals een Verklaring Omtrent Goed Gedrag en een KinderEHBO-certificaat. Wij vinden naast alle diploma’s en certificaten het ook belangrijk dat de gastouder goed Nederlands kan spreken en schrijven. Tevens moeten de gastouders op de hoogte zijn van het pedagogisch beleidsplan van het gastouderbureau. Dit doen wij allemaal om zo’n hoog mogelijke kwaliteit van kinderopvang te kunnen bieden. Zo zijn ouders verzekerd van gastouders die het beste met hun kind(eren) voor hebben. 

  Interesse om gastouder te worden?

  Lijkt het je leuk om gastouder te zijn? En kun je goed met kinderen overweg en beschik je over de juiste papieren? Schrijf je dan in bij ons gastouderbureau op de website of neem gerust contact met ons op. Wij geven je graag extra informatie omtrent een gastouder worden.