Een factuurprogramma zorgde ervoor dat er betaald werd

  Een factuurprogramma zorgde ervoor dat er betaald werd

  Ik moet heel eerlijk toegeven dat de start van mijn bedrijf niet de beste was. Het maken van grafische ontwerpen was meer een hobby dan mijn beroep. Toen ik via een vriend van mij terecht kwam bij een bedrijf waar mijn diensten nodig waren, zei ik direct ja. Het was de manier om geld te verdienen aan mijn hobby. Van het een kwam het ander en na korte tijd had ik vier bedrijven waarvoor ik op de avonden aan het werk was. Het was geen bedrijf dat ik daadwerkelijk opgezet heb, het is een bedrijf dat gegroeid is naast een fulltimebaan. Toen het tijd werd om de rekeningen te sturen, maakte ik er iets moois van in de hoop dat ik nog eens aan het werk kon gaan bij de bedrijven. Maar ik kreeg alle facturen terug. De opmerkingen erbij waren duidelijk: dit is geen factuur. Het is een bestandje uit Word met een tekening erop en de gegevens die er wel op moeten staan, die ontbreken. Lekker dan, want ik wilde mijn geld wel. Gelukkig hielp een van de bedrijven door me een link te sturen naar een passend factuurprogramma: https://www.offective.nl/factuurprogramma/. Die kon ik zelfs een maand gratis gebruiken.

  Waarom een factuurprogramma het verschil maakt

  Met een factuurprogramma wordt het maken van facturen wel heel erg makkelijk. Alle gegevens die erop moeten staan die staan op de factuur. Het factuurprogramma zorgt direct voor een handig pdf-bestand dat ik door kan sturen naar de klant, die direct de factuur kan betalen. Ook zorgt het factuurprogramma ervoor dat ik professioneler overkom als bedrijf. Dat was hard nodig, want ik had mijn vaste baan in de tussentijd opgezegd omdat ik mijn droom achterna wilde gaan. Door gebruik te maken van een goed factuurprogramma kan ik daarnaast het overzicht houden. Ik heb meer dan 20 klanten op het moment en dankzij het programma kan ik altijd zien welke klanten al betaald hebben en welke te laat zijn met betalen. Daarnaast:

  • Bespaart het me tijd;
  • Voorkomt het fouten in facturen.

  Ik had achteraf gezien veel eerder moeten beginnen met een factuurprogramma, maar zoals ik al zei: ik heb niet de beste start gehad met mijn bedrijf. Ook niet met mijn klanten overigens, want de betalingen kwamen vaak te laat en er werd elke keer geklaagd over de prijs als ik meer dan € 5 per uur op de factuur zette.

  Hoe is het nu met het bedrijf?

  Op dit moment heb ik alleen nog maar leuke klanten. Alle klanten waar ik problemen mee had, heb ik de deur uitgeschopt. Ik wil dat het werk leuk is dat ik doe, zodat ik met de volle motivatie ’s morgens achter de tekentafel ga zitten. Mensen die alleen maar klagen, die altijd wel iets te melden hebben en de klanten die niet reageren wanneer ik een strakke deadline voor hen heb, dat zijn de mensen waar ik niets mee kan. Ik heb het overigens ook niet nodig. Dankzij het factuurprogramma en mijn nieuwe software heb ik namelijk tal van klanten door heel Nederland waar ik met alle plezier van de wereld voor aan het werk ga. Dat zijn de klanten die het de moeite waard maken om een onderneming te starten. Wil je ook een onderneming starten, zorg er dan voor dat je een betere start hebt dan ik, want je blijft wel even achter de feiten aanlopen wanneer je in de aanloop al een paar keer struikelt. Gelukkig is het in mijn geval allemaal weer helemaal goed gekomen.