Alle benodigdheden voor gedegen chemie opslag

  Alle benodigdheden voor gedegen chemie opslag

  Het gebruik van chemicaliën in een sector of proces, vereist ook een goede chemie opslag. Met de chemie opslag kunt u op een veilige en milieuvriendelijke manier schadelijke stoffen opstaan. Deze manier van chemie opslag kan alleen door speciale systemen te gebruiken. Bij Mosman Installatie- & Kunststoftechniek BV vindt u alle benodigdheden om de opslag zo milieuvriendelijk te maken, waardoor de opslag vlekkeloos verloopt. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden rondom chemie opslag en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Daarbij kunnen wij u ook altijd deskundig advies verzorgen, zodat u er zeker van bent dat er geen problemen ontstaan met uw chemicaliën.

  Laat uw chemie opslag vlekkeloos verlopen

  Chemicaliën kunnen worden toegepast in uiteenloopende sectoren en processen, zoals waterbehandeling, voedsel, reinigingsmiddelen en overige industriële toepassingen. Daarom moet uw opslag altijd vlekkeloos verlopen. Bij chemie opslag bestaat namelijk het risico op lekkages. Corrosieve stoffen die worden opgeslagen in tanks of systemen die niet voldoen aan de eisen kunnen op den duur een groot risico vormen voor milieu en gezondheid. De gevolgen zijn in sommige gevallen niet te overzien. Daarom stelt de overheid het verplicht om speciale systemen voor chemie opslag te gebruiken, die voldoen aan de laatste richtlijnen en standaarden. Deze voorwaarden zijn:

  • Het juiste materiaal voor de uiteindelijke functie
  • Resistentie aangepast aan materiaal
  • De toepassing van de chemie opslag

  Voor de opslag van water is een ander materiaal nodig dan voor bijvoorbeeld ruwe olie. De thermoplastische tanks en de thermohardende tanks kunnen daarbij ook andere functies hebben. Zo wordt er in de opslagindustrie onderscheid gemaakt tussen buffer-, doseer-, aanmaak- en dagtanks. Om de chemie opslag aan deze regels te laten voldoen, moeten alle containers voldoen aan het BRL K903-certificaat. Dit is een certificaat voor bedrijven die voldoen aan alle richtlijnen en regelgeving omtrent het bouwen, installeren en testen van installaties op het gebied van opslag en dosering van chemicaliën. Mosman beschikt over dit certificaat, waardoor wij hoogwaardige installaties mogen bouwen die bedoeld zijn voor chemie opslag. Zodra u met ons in contact komt, krijgt u van ons het totaalplaatje. Dit houdt in dat wij advies geven, het tekenwerk en berekeningen leveren en daarnaast ook de benodigde certificering verzorgen. Het ontwerpen en bouwen van installaties is namelijk maatwerk, doordat er in iedere sector of ieder proces met andere oplossingen gekomen moet worden. Uw bedrijfsproces nauwkeurig in kaart brengen heeft daarom onze eerste prioriteit. De data die daaruit voortkomen, stellen ons in staat om een eerste plan op te stellen en het tekenwerk vervolgens te testen aan de hand van modellen en opslagschema’s. Het opslagsysteem past daardoor altijd perfect bij de klantspecifieke situatie.

  Daadkrachtige aanpak en vakmanschap

  Mosman is uw bedrijf voor het bieden van oplossingen voor de chemie opslag bij uw bedrijf. Onze jarenlange ervaring en BRL K903-certificering zorgen ervoor dat u verzekerd bent dat onze installaties voldoen aan alle laatste richtlijnen, regels en standaarden. Wij staan bekend om onze no-nonsensementaliteit, daadkrachtige aanpak en vakmanschap. Hierdoor zijn wij de laatste jaren sterk gegroeid en beschikken nu over een productieruimte van 1000 vierkante meter. Hier worden alle installaties en onderdelen geproduceerd en vanuit dit gebouw wordt ook de organisatie aangestuurd. Daarnaast hebben wij altijd platen en buizen in de meest gangbare maten op voorraad in het goed uitgeruste magazijn. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.mosman.eu/. U kunt hier ook ons contactformulier invullen. Onze medewerkers helpen u dan graag verder door uw vragen te beantwoorden en met een goede prijsindicatie te komen.